Zeeduivel tapas gestoofd in sherry met paprika ui en knoflook rape al jerez

Ingrediënten

300 gr zeeduivelfilet in plakjes gesneden
50 gr boter
0,5 d olijfolie
1 ui in dunnen halve ringen gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1 groen paprika in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepel verse tijm
1 dl kippenbouillon
1 dl medium sherry
1 laurierblad
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Zeeduivel gestoofd in sherry en paprika uit de Spaanse keuken

Verhit de boter met de olie in een pan en bak de zeeduivel aan allebei de kanten goudbruin. Haal de vis dan uit de pan en leg deze in een ovenschaal. Bak nu de ui, knoflook en de paprika aan en voeg dan de tijm en laurierblad toe. Stoof de groenten op laag vuur bijna gaar en voeg dan de bouillon en de sherry toe. Breng dit aan de kook voeg dan de stukjes gebakken zeeduivel toe en maak de vis op laag vuur gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.