Zeeduivel met saffraan wortel en rozijnen

Ingrediënten

600 gr zeeduivelfilet in 4 stukken gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
4 sjalotten fijngesneden
2 st wortel kleine blokjes gesneden
1 dl sherry
2 eetlepels rozijnen geweld
1 zakje saffraan poeder
2 dl kippenbouillon
olijfolie
bloem
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zeeduivel met saffraan en rozijnen uit de Spaanse keuken

Bestuif de vis met bloem en bak deze in olijfolie kort aan. Leg de vis dan in een ovenschaal en zet apart. Verhit olijfolie in een pan en bak de sjalot, knoflook en wortel kort aan. Blus dit af met de sherry en de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de saffraan en de rozijnen toe. Laat dit inkoken en breng op smaak met zout en peper. Giet dit sausje dan over de vis en gaar deze in een oven van 160c in ongeveer 15 minuten.