Zalmspies met waterkerssalade japanse styl

Ingrediënten

– 4 x 100 gr zalmfilet met vel
– 1 dl balsamico
– 1 dl kippenbouillon
– 1 eetlepels sojasaus
– Maiskorrels van 2 stuks verse mais
– 50 gr Japanse sushi gember
– 1 eetlepel honing
– 2 bosjes waterkers schoongemaakt
– 4 stuks Bamboespies ( geweekt in water)

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Meng in een klein pannetje de  balsamico, kippenbouillon, honing  en de sojasaus en breng deze aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken en zet dan het vuur uit.Meng de waterkers met de maiskorrels in een kommetje door elkaar en verdeel dit over 4 borden.Maak inkepingen in de zalmfilet en verdeel de gember daartussen. Prik dan de zalmfilet op de spiesen en bak de zalm in een tefalpan net niet gaar.Leg de zalmspiesjes op de waterkerssalade en strooi hier de dressing over die in het pannetje zit.Tip: wil je de dressing iets meer pit geven voeg dan nog wat wasabi hieraan toe.