Zalmfilet met paksoi knoflook limoen en sinaasappel

Ingrediënten

4 porties Zalmfilet
1 ui fijngesneden
1 teentjes knoflook fijn gesneden
3 dl jus d ‘Orange
Rasp van 1 sinaasappel
Sap van 1 sinaasappel
Rasp van 1 limoen
Sap van 1 limoen
8 stronkjes mini paksoi doormidden gesneden
1/2 eetlepel verse gember geraspt
0,5 dl sojasaus
2 eetlepels honing
Zout en peper uit de molen
1/2 eetlepel aardappelzetmeel aangemaakt met 2 eetlepels water
olijfolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Verhit de olijfolie in een wok pan en bak de  knoflook en ui kort aan.  Voeg dan het limoensap, sinaasappelsap en de Jus d´orange toe en laat dit tot de helft inkoken. Zet dan het vuur lager bind de saus af met wat aardappelzetmeel en breng op smaak met zout en peper. Giet nu wat olijfolie over de zalm en bestrooi met iets zout. Zet nu de bakplaat met de zalm in een oven van 180c en bak de zalm 12 minuten .Verhit de olijfolie in een wok pan en bak de gember kort aan. Voeg dan de paksoi toe en bak dit kort mee. Voeg dan de limoenrasp, sinaasappelrasp, sojasaus en honing toe en bak de paksoi kort (paksoi moet een bite houden). Zet dan het vuur uit breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en haal de zalm uit de oven. Serveer de zalm samen met de saus en de paksoi op een mooi bord.