Zalmfilet in ananas pepersaus sam road

Ingrediënten

4 stuks zalmfilet van 120 gr
1/2 ananas fijngesneden
1 ui fijngesneden
2 rode peper fijngesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepel suiker
1 dl tamarinde sap
4 eetlepels vissaus
1 dl visbouillon
1 eetlepels tapiocabloem aangemaakt met 3 eetlepels water
10 bl thaise basilicum
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gebakken zalmfilet met ananas pepersaus naar Thais recept

Voor dit recept van gebakken zalmfilet met ananas pepersaus naar Thais recept kun je ook een anders soort vis gebruiken. De Thaise basilicum is heel anders van smaak dan de gewone basilicum. De Thaise variant smaak sterk naar anijs. Voeg de basilicumblaadjes op het laatste moment toe dan blijft de anijs smaak van de basilicum mooi in het gerecht zitten. Het tamarinde sap dat je nodig hebt kun je maken door de tamarindepulp te mengen met water en daarna dit water door een zeefje te halen.

 

Gebakken zalmfilet met ananas pepersaus naar Thais recept

Bereiding:

Doe de ananas met de ui, gember, knoflook en de peper in een vijzel en stamp dit fijn. Verhit de olie in een pan en bak de zalm aan allebei de kanten 1 minuut aan. Haal de zalm dan uit de pan en leg deze op een bord. Maak de pan dan schoon en verhit weer wat olie in de pan. Bak de pasta uit de vijzel kort aan en voeg de visbouillon, suiker, tamarinde sap en de vissaus toe. Zet dan het vuur lager en leg er voorzichtig de moten zalm in. Laat de zalm zachtjes 8 minuten stoven en haal deze dan uit de pan en leg op een bord. Verhit het over gebleven vocht en bind dit met het tapioco meel. Schep deze saus over de vis en garneer af met de basilicum. Serveer de gebakken zalmfilet met ananas peper saus op een mooi bord met een lekker salade.