Zachte nougat maken

Ingrediënten

500 gr suiker
500 gr honing
merg van een vanille stokje
500 gr ongeslagen room
80 gr boter
500 gr gebruneerde amandelschaafsel
150 gr gebroken hazelnoten
zonnebloem olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je zachte nougat makkelijk recept voor friandise

Smeer een bakblik aan de zijkanten in met wat olie. Knip twee stukken siliconepapier op maat en leg 1 stuk op de bodem van het bakblik en smeer dit ook in met wat olie.Doe de suiker, honing,room, vanillestokje en boter in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook dit tot 127c. Voeg dan de amandelen en de hazelnoten toe meng dit even door en stort dit in het bakblik. Smeer het velletje siliconepapier dat je nog over hebt in met wat olie en leg dit op de nougat. Laat goed afkoelen en snij er dan blokjes van.