Wortelchutney recept uit de indiase keuken

Ingrediënten

1 kg wortel geschild
1 tl peper
2 tl mosterdzaad
1/2 bosje fijngesneden koriander
1/2 tl cayennepeper
1 tl gemberpoeder ( of een stukje verse gember)
5 dl azijn
300 gr bruine basterdsuiker
zout
eetlepel olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je chutney van wortel recept uit de keuken van India

Bereiding:

Rasp de wortel fijn en doe dit in een kom. Bestrooi de wortel met zout dek de kom af en laat deze  24 uur in de koelkast  staan.Haal na 24 uur de wortel uit de koelkast en laat de wortelrasp uitlekken op een zeef. Verhit de olie in een pan en rooster de mosterdzaad op laag vuur. ( 20 seconden). Voeg de wortel, peper, cayennepeper, gemberpoeder, azijn en de suiker toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat deze massa inkoken tot de gewenste dikte. ( af en toe roeren). Voeg op het einde de gesneden koriander toe en laat dit nog even mee sudderen. Giet de massa dan in een schone weckpot en sluit deze goed af. De smaak van de chutney is na 1 week optimaal.