Wonton met tauge en gember recept dim sum

Ingrediënten

125 gr verse tauge grof gehakt
125 gr black tigers schoongemaakt
2 theelepels verse gember geraspt
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel rijstwijn
¼ theelepel zout
½ theelepel suiker
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel maïzena
10 wonton vellen.
1 theelepel sojasaus

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Wonton met een vulling van gamba voor de dim sum kookworkshop

Blancheer de taugé 1 minuut in kokend water giet dan af en schep gelijk in ijswater. Giet de taugé dan af knijp het overtollige water er uit en doe deze in een kom.Voeg dan de garnalen, gember, oestersaus, sojasaus, rijstwijn, zout, suiker, sesamolie en maizena toe en meng dit goed door. Leg een wonton vel op de werkbank en schep 1 theelepel vulling in het midden. Kwast de rand van het vel in met wat water en vouw de velletjes dicht. Druk met je vingertoppen de randen goed dicht. En stoom gaar in de stoompan.