Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Basisrecepten » Witte wijn saus
Witte wijn saus
Ingrediënten
5 dl witte wijn
100 gr sjalot fijngesneden
50 gr champignons fijngesneden
1 takje tijm
1 teentje knoflook fijngesneden
5 dl visbouillon
5 dl room
4 eetlepels olijfolie
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Basis recept voor het maken van een witte wijn saus
Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en de champignons toe.Bak dit drie minuten en voeg dan de tijm toe.Blus af met de visbouillon, witte wijn en de room.Laat dit tot de helft reduceren (inkoken) en breng het daarna op smaak met wat zout.Dit is een basis voor visgerechten, je kunt er allerlei smaken aan toevoegen. Tip: wat je over hebt kun je in een ijsblokjesvorm invriezen. Zo heb je steeds verse saus.
Ook lekker:
Salade van buikspek char siu en chayote nom sus u thit nuong
Zwarte ombervis met kikkererwtensalade corvina con ensaladilla de garbanzos
Makreel in banaanblad ikan pangang streetfood indonesië
Kroketten van zwarte bonen met bananenchips croquetas de frijol negro con chips de plÁtano
Tomatensalsa van gedroogde trostomaat
Rundergehakt roergebakken met okra uit de maleise keuken bendi goreng dengan daging kisar
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































