Witte chocoladeijs recept zelfgemaakt glace au chocolat blanc

Ingrediënten

1 ltr slagroom
1 dl melk
250 gr witte chocolade fijngesneden
8 st eidooiers
225 gr suiker
merg van 1 vanillestokje

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Meng in een rvs kom de eidooiers,1 dl melk, suiker en het merg van de vanille goed door elkaar. Doe de slagroom in een pan en breng deze aan de kook. Voeg dan de witte chocolade toe en blijf net zo lang roeren totdat deze opgelost is. Giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!). Haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeef. Laat dit goed afkoelen en draai op in een ijsmachine.