Witte bonen met chorizo en venkel recept uit de spaanse keuken

Ingrediënten

250 gr witte bonen 12 uur geweekt in water
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 rode ui fijn gesneden
1 stuk venkel fijn gesneden
½ theelepel zout
1 theelepel venkelzaadjes
150 gr aardappels in kleine stukjes gesneden
50 gr chorizo
1 eetlepel zoet paprika poeder
3 dl kippenbouillon
water
olijfolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Witte bonen met chorizo en venkel naar Spaans recept

Giet de witte bonen op een zeef en doe deze in een pan. Voeg dan ½ theelepel zout toe en net zo veel water totdat de bonen net onder staan. Breng het water aan de kook zet dan het vuur lager en kook de bonen beetgaar. Giet de bonen dan af en bewaar in een bakje apart. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, ui, aardappel en venkelzaadjes kort aan. Voeg dan de bonen, paprikapoeder, chorizo en de kippenbouillon toe en kook de net zo lang totdat de aardappels gaar zijn. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.