Wintersoep recept caldo verde

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie
100 gr chorizoworst in plakjes gesneden
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook geperst
2 ltr kippenbouillon
1 kg aardappel geschild en in blokjes gesneden
200 gr savooien kool in stukken gesneden
zout
peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep recept uit Portugal de Caldo Verde voor in de winterperiode

Verhit een pan met 1 eetlepel olie en bak de chorizo kort aan.Haal de pan van het vuur en doe de chorizo in een bakje.Verhit de rest van de olie voeg ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten zachtjes aan.Voeg nu de bouillon en de aardappels toe en kook dit totdat de aardappels gaar zijn.Voeg de kool en chorizo toe en laat dit nog 5 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper