Winter stamppot van postelein met bacon en Romero rozemarijn

Winter stamppot van postelein met bacon en Romero rozemarijn

Winter stamppot van postelein met bacon en Romero rozemarijn

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg geschilde aardappels
– 300 gr postelein
– 1 eetlepel olie
– 250 gr bacon
– 1 ui fijngesneden
– 2 dl room
– 50 gr boter
– zeezout
– peper uit de molen
– 200 gr Romero Rozemarijn evt te vervangen voor oude kaas of manchego

Winter stamppot van postelein met bacon en Romero rozemarijn

Bereiding:
Kook de aardappels gaar en was ondertussen de postelein.Verhit de olie in een pan en bak de bacon mooi bruin en knapperig, haal de bacon dan uit de pan en bak in het over gebleven vet de ui goudbruin.Als de aardappels gaar zijn giet ze dan af en stamp ze samen met de room en de boter tot een puree.Voeg dan de postelein, ui en de Romero rozemarijn toe en meng goed door.Breng op smaak met zout en peper en serveer dit op een bord met de bacon bovenop de stamppot.Tip: kun je geen Romero rozemarijn krijgen dan kun je dit vervangen voor bv oude kaas of manchego.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
Visfilet in pittige tamarinde saus een specialiteit uit de Maleise keuken
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept