Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Winter stamppot van postelein met bacon en Romero rozemarijn

Winter stamppot van postelein met bacon en Romero rozemarijn
basis recepten van keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg geschilde aardappels
– 300 gr postelein
– 1 eetlepel olie
– 250 gr bacon
– 1 ui fijngesneden
– 2 dl room
– 50 gr boter
– zeezout
– peper uit de molen
– 200 gr Romero Rozemarijn evt te vervangen voor oude kaas of manchego

Bereiding:
Kook de aardappels gaar en was ondertussen de postelein.Verhit de olie in een pan en bak de bacon mooi bruin en knapperig, haal de bacon dan uit de pan en bak in het over gebleven vet de ui goudbruin.Als de aardappels gaar zijn giet ze dan af en stamp ze samen met de room en de boter tot een puree.Voeg dan de postelein, ui en de Romero rozemarijn toe en meng goed door.Breng op smaak met zout en peper en serveer dit op een bord met de bacon bovenop de stamppot.Tip: kun je geen Romero rozemarijn krijgen dan kun je dit vervangen voor bv oude kaas of manchego.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
recepten Sri Lanka
Pickel van aubergine sjalot en bird eye peper uit de keuken van Sri lanka
Streetfood tijdens kookworkshop
Het vegetarische Streetfood uit de Tea stalletjes van Mumbai Bhakarwadi
dessert recepten van keukenvuur
Het snoep uit de Filipijnse keuken Yema van gecondenseerde melk
Soep recepten kookworkshop keukenvuur
Filipijnse soep van rijst met kippendijenvlees saffraan en gember