Winter stamppot van postelein met bacon en romero rozemarijn

Ingrediënten

1 kg geschilde aardappels
300 gr postelein
1 eetlepel olie
250 gr bacon
1 ui fijngesneden
2 dl room
50 gr boter
zeezout
peper uit de molen
200 gr Romero Rozemarijn evt te vervangen voor oude kaas of manchego

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 72,50 euro p.p.

Nu: 67,50 euro p.p.

Bereiding

 

Winter stamppot van postelein met bacon en Romero rozemarijn

Kook de aardappels gaar en was ondertussen de postelein.Verhit de olie in een pan en bak de bacon mooi bruin en knapperig, haal de bacon dan uit de pan en bak in het over gebleven vet de ui goudbruin.Als de aardappels gaar zijn giet ze dan af en stamp ze samen met de room en de boter tot een puree.Voeg dan de postelein, ui en de Romero rozemarijn toe en meng goed door.Breng op smaak met zout en peper en serveer dit op een bord met de bacon bovenop de stamppot.Tip: kun je geen Romero rozemarijn krijgen dan kun je dit vervangen voor bv oude kaas of manchego.