Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Winter pasta met chorizo

Winter pasta met chorizo boerenkool en Pecorino
italiaanse recepten keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 pak boerenkool (450 g, diepvries) ***Ook mogelijk met wilde spinazie***
– 1 chorizo (Ca. worst 300 g)
– 2 uien, in halve ringen
– 400 g penne (pasta, zak 500 g)
– 50 g Pecorino Romanokaas
– 4 el olijfolie extra vierge
– En voor de liefhebbers een teentje knoflook toevoegen

Bereiding:
Snij de chorizo in plakjes en bak dit in een koekenpan op laag vuur (6 minuten). Voeg de ui toe en laat dit 5 minuten zachtjes mee bakken.Kook de pasta en de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.Laat de pasta en de boerenkool goed uitlekken meng dit door elkaar schep het chorizo-ui mengsel door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.Doe de winterpasta in een schaal en, schaaf de kaas erover .Bestrooi met de olijven en besprenkel met de olie.

Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille