Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Winter pasta met chorizo

Winter pasta met chorizo boerenkool en Pecorino
italiaanse recepten keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 pak boerenkool (450 g, diepvries) ***Ook mogelijk met wilde spinazie***
– 1 chorizo (Ca. worst 300 g)
– 2 uien, in halve ringen
– 400 g penne (pasta, zak 500 g)
– 50 g Pecorino Romanokaas
– 4 el olijfolie extra vierge
– En voor de liefhebbers een teentje knoflook toevoegen

Bereiding:
Snij de chorizo in plakjes en bak dit in een koekenpan op laag vuur (6 minuten). Voeg de ui toe en laat dit 5 minuten zachtjes mee bakken.Kook de pasta en de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.Laat de pasta en de boerenkool goed uitlekken meng dit door elkaar schep het chorizo-ui mengsel door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.Doe de winterpasta in een schaal en, schaaf de kaas erover .Bestrooi met de olijven en besprenkel met de olie.

Misschien vind u dit ook wel leuk
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Ovenschotel van kip met Mexicaanse peper tortillachips en avocado
Streetfood recepten keukenvuur
Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras
Vietnamese recepten
Zoete aardappel taartje met gamba het Streetfood van Vietnam
Vietnamese recepten
Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de Vietnamese manier