Winter pasta met chorizo

Winter pasta met chorizo boerenkool en Pecorino

Winter pasta recept met chorizo boerenkool en Pecorino

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 pak boerenkool (450 g, diepvries) ***Ook mogelijk met wilde spinazie***
– 1 chorizo (Ca. worst 300 g)
– 2 uien, in halve ringen
– 400 g penne (pasta, zak 500 g)
– 50 g Pecorino Romanokaas
– 4 el olijfolie extra vierge
– En voor de liefhebbers een teentje knoflook toevoegen

Winter pasta recept met chorizo boerenkool en Pecorino

Bereiding:
Snij de chorizo in plakjes en bak dit in een koekenpan op laag vuur (6 minuten). Voeg de ui toe en laat dit 5 minuten zachtjes mee bakken.Kook de pasta en de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.Laat de pasta en de boerenkool goed uitlekken meng dit door elkaar schep het chorizo-ui mengsel door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.Doe de winterpasta in een schaal en, schaaf de kaas erover .Bestrooi met de olijven en besprenkel met de olie.

Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen
Visfilet in pittige tamarinde saus een specialiteit uit de Maleise keuken