Wilde zeebaars met kruidensla en lauwwarme tomatendressing

Ingrediënten

100 gram sjalotten
1 dl sushi-azijn
halve eetlepel mosterd
halve eetlepel suiker
1 fijngesneden tomaat
1 dl olijfolie
10 blaadjes basilicum
500 gr zeebaars msc lijngevangen
diverse soorten kruiden geplukt
1 zakje/bakje salademix
Citroenolie
cacaoboter

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Wilde zeebaars met kruidensla en lauwwarme tomatendressing

De dressing Fijngesneden sjalotten met azijn laten inkoken tot ui zacht is. Mosterd, suiker, tomaat snufje peper en zout toevoegen en even laten doorkoken.Neem de pan van de het vuur en voeg onder regelmatig kloppen olijfolie toe, zo krijgt de dressing zijn binding.Zet de dressing warm weg.De salade Meng de kruiden en de sla voorzichtig door elkaar. Vorm van deze mix een ring op het bord zodat u hierin de vis straks kunt presenteren.De vis Maak de vis schoon en verdeel hem in vier stukken. Paneer de vis in cacaoboter en bak hem in een hete pan aan beide kanten net gaar. Haal de vis uit de pan en bestrooi hem licht met zeezoutDe opmaak De salade ligt al in een ring op het bord. Leg de vismoot in het midden en schik de dressing er omheen. Druppel over de mootjes nog wat citroenolie.