Whiskey bbq saus recept voor de big green egg grill dome

Ingrediënten

4 sjalotten fijngesneden
5 teentjes knoflook fijn gesneden
6 dl tomatenketchup
1 dl appelazijn
3 eetlepels Worcestershire Sauce
200 gr melasse stoop
2 theelepels witte peper gemalen
1 theelepel gerookt zout
2 eetlepel gerookte olie
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl whisky
0,5 dl whisky
zonnebloemolie

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

 

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de sjalotten en de knoflook kort aan. Voeg dan de appelazijn, tomatenketchup, worcestershire saus, melasse, peper en de 2 dl whisky toe en breng dit al roerend aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de tomatenpuree toe. Laat dit zachtjes inkoken totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Voeg dan de gerookte zout en olie toe en de 0,5 dl whisky.