Whiskey bbq saus recept voor de big green egg grill dome

Ingrediënten

– 4 sjalotten fijngesneden
– 5 teentjes knoflook fijn gesneden
– 6 dl tomatenketchup
– 1 dl appelazijn
– 3 eetlepels Worcestershire Sauce
– 200 gr melasse stoop
– 2 theelepels witte peper gemalen
– 1 theelepel gerookt zout
– 2 eetlepel gerookte olie
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 2 dl whisky
– 0,5 dl whisky
– zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de sjalotten en de knoflook kort aan. Voeg dan de appelazijn, tomatenketchup, worcestershire saus, melasse, peper en de 2 dl whisky toe en breng dit al roerend aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de tomatenpuree toe. Laat dit zachtjes inkoken totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Voeg dan de gerookte zout en olie toe en de 0,5 dl whisky.