Werkwijze witte chocolade crème

Week de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom  en het vanillestokje en laat dit 1 minuutje zachtjes trekken.
Schraap dan het merg uit de vanillestokje en doe dit weer bij de room ( zet het vanillestokje in een weckpot met suiker). Voeg dan de gelatine en chocolade toe en roer net zo lang door totdat  de chocolade en de gelatine opgelost zijn. Haal dan de pan van het vuur en stort het mengsel in een rvs kom en zet deze in de koeling.

Werkwijze krokantje van appel

Breng suiker en water aan de kook in een pannetje en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.Neem dan het pannetje van het vuur en doe het suikerwater in een kommetje. Rasp dan de appels in reepjes op de fijnste stand op de mandoline en doe de reepjes in het suikerwater.
Laat dit 10 minuten marineren. Haal na de 10 minuten de appel uit het suikerwater en knijp de appel goed uit zodat er geen suikerwater meer in zit.Beleg een bakplaat met vetvrij papier en maak kleine cirkels van de appel. Droog de appel in een oven van 150c in ongeveer 20 minuten. Als de cirkels droog zijn haal ze dan uit de over en laat ze afkoelen.
Wasmotlarven rooster de larven in een droge tefalpan en laat ze goed afkoelen.

Werkwijze ananaskaramel

Doe het water samen met de steranijs en suiker in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit tot de helft inkoken. Maak ondertussen de ananas schoon en snij deze in kleine stukjes. Voeg dit bij het ingekookte suikerwatermengsel en laat dit weer inkoken tot de helft. Neem dan het pannetje van het vuur haal en haal het ananasmengsel  eruit en bewaar in een kommetje.

Afwerking

Smeer de appelcirkels in met chocolade en strooi er wat wasmotlarven over. Spuit de chocolade crème in kleine hoopjes op het bord verdeel de ananaskaramel daartussen en steek er wat van de appelkrokantjes in. Garneer af met de jonge basilicum.

*Mocht je geen wasmotlarven kunnen vinden gebruik dan krekels ( dat ziet er ook lekker uit!).