Warm gerookte zalmfilet met zoetzuur van venkel en knolselderij schuim

Ingrediënten

4 mootjes zalm van 80 gr
1 st smoker bag
zout
500 gr venkel
3,5 dl water
2 dl sushiazijn
150 gr poedersuiker
1 theelepel zout
1 recept knolselderij schuim

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gerookte zalm met zoetzuur van venkel en knolselderijschuim

Schaaf de venkel fijn op de mandoline en doe deze in een kom.Bestrooi de venkel met zout meng goed door en laat dit 15 minuten marineren.Verwarm het water met het zout, poedersuiker en de sushiazijn in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat de marinade even afkoelen.Knijp het overtollige vocht uit de venkel en leg de venkel in de marinade (min 10 minuten).

Afwerking

Bestrooi de zalm met wat zout en doe deze in de smoker bag. Rook de zalm zoals vermeld staat op de verpakking voor 500 gr vis . Leg wat van het zoet zuur van venkel op een bord en doe daar de zalm bij. Spuit dan de knolselderij schuim erop en serveer meteen.