Walnotenlikeur recept uit umbrie nocino

Ingrediënten

1 ltr rode wijn
15 walnoten vers van de boom in groen huls
300 gr suiker
4 dl pure alcohol
8 koffiebonen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je zelf Walnotenlikeur naar Italiaans recept

 

Was de walnoten goed en snij ze dan in 4 stukken. Doe de walnoten samen met de wijn en de suiker in een fles die je hermetisch kunt afsluiten( bv een fles met een weckdop ). Zet de fles 45 dagen op een warme plek en schud deze iedere ochtend even om. Filter na 45 dagen het vocht door een koffiefilter en voeg dan de alcohol en de koffiebonen eraan toe. Doe dit alles weer terug in een fles die je hermetisch kun afsluiten en laat dit nog minimaal 20 dagen staan.