Vongole tapas met gerookte ham almejas con jamon

Ingrediënten

1kg Vongole of kokkels, venusschelp, amande
150 gr gerookte ham
1 rode peper fijngesneden zonder de zaadjes
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels peterselie fijngesneden
1 dl witte wijn
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Vongole met gerookte ham en Spaans peper naar Spaans recept

Verhit de olie in een wok pan en voeg de schelpen toe.Bak deze 1 minuut mee en voeg dan de rest van de ingrediënten toe.Sluit de pan af met een deksel en kook de schelpen in 4 minuten gaar.Serveer in een kommetje met de jus.