Vongole tapas met gerookte ham almejas con jamon

Ingrediënten

1kg Vongole of kokkels, venusschelp, amande
150 gr gerookte ham
1 rode peper fijngesneden zonder de zaadjes
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels peterselie fijngesneden
1 dl witte wijn
Zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Vongole met gerookte ham en Spaans peper naar Spaans recept

Verhit de olie in een wok pan en voeg de schelpen toe.Bak deze 1 minuut mee en voeg dan de rest van de ingrediënten toe.Sluit de pan af met een deksel en kook de schelpen in 4 minuten gaar.Serveer in een kommetje met de jus.