Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

VONGOLE OF KOKKELS MET ZWARTE BONEN SAUS RECEPT DIM SUM

Kokkels in zwarte bonen saus voor de dim sum kookworkshop
Recepten voor dim sum van de kookworkshops van keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg Vongole of kokkels
– 1 rode peper fijn gesneden
– 1 ui fijn gesneden
– zonnebloemolie
– Voor de zwarte bonen saus
– 2 tenen knoflook fijngesneden
– ½ eetlepel verse gember geraspt
– 2 theelepels gefermenteerde zwarte bonen afgespoeld en fijngesneden
– 2 eetlepel sojasaus
– 1 dl kippenbouillon
– 2 eetlepels oestersaus

Bereiding:
Doe de ingredeinten voor de saus in een maatbeker en draai dit tot een gladde pasta met de staafmixer. Verhit de zonnebloemolie in een pan en pan en bak ui en peper kort aan. Voeg dan de schelpjes toe en bak deze even mee. Blus af met de zwarte bonen saus en doe een deksel op de pan en stoom de vongole gaar.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille