VONGOLE OF KOKKELS MET ZWARTE BONEN SAUS RECEPT DIM SUM

Kokkels in zwarte bonen saus voor de dim sum kookworkshop

Kokkels in zwarte bonen saus voor de dim sum kookworkshop

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg Vongole of kokkels
– 1 ui fijn gesneden
– zonnebloemolie
– Voor de zwarte bonen saus
– 2 tenen knoflook fijngesneden
– ½ eetlepel verse gember geraspt
– 2 theelepels gefermenteerde zwarte bonen afgespoeld en fijngesneden
– 2 eetlepel sojasaus
– 1 dl kippenbouillon
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 rode peper fijn gesneden

Kokkels in zwarte bonen saus voor de dim sum kookworkshop

Bereiding:
Doe de ingrediënten voor de saus in een maatbeker en draai dit tot een gladde pasta met de staafmixer. Verhit de zonnebloemolie in een pan en pan en bak ui en peper kort aan. Voeg dan de schelpjes toe en bak deze even mee. Blus af met de zwarte bonen saus en doe een deksel op de pan en stoom de vongole gaar.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept