Vongole of kokkels met zwarte bonen saus recept dim sum

Ingrediënten

1 kg Vongole of kokkels
1 ui fijn gesneden
zonnebloemolie
Voor de zwarte bonen saus
2 tenen knoflook fijngesneden
½ eetlepel verse gember geraspt
2 theelepels gefermenteerde zwarte bonen afgespoeld en fijngesneden
2 eetlepel sojasaus
1 dl kippenbouillon
2 eetlepels oestersaus
1 rode peper fijn gesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kokkels in zwarte bonen saus voor de dim sum kookworkshop

Doe de ingrediënten voor de saus in een maatbeker en draai dit tot een gladde pasta met de staafmixer. Verhit de zonnebloemolie in een pan en pan en bak ui en peper kort aan. Voeg dan de schelpjes toe en bak deze even mee. Blus af met de zwarte bonen saus en doe een deksel op de pan en stoom de vongole gaar.