Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

VONGOLE OF KOKKELS MET ZWARTE BONEN SAUS RECEPT DIM SUM

Kokkels in zwarte bonen saus voor de dim sum kookworkshop
Recepten voor dim sum van de kookworkshops van keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg Vongole of kokkels
– 1 rode peper fijn gesneden
– 1 ui fijn gesneden
– zonnebloemolie
– Voor de zwarte bonen saus
– 2 tenen knoflook fijngesneden
– ½ eetlepel verse gember geraspt
– 2 theelepels gefermenteerde zwarte bonen afgespoeld en fijngesneden
– 2 eetlepel sojasaus
– 1 dl kippenbouillon
– 2 eetlepels oestersaus

Bereiding:
Doe de ingrediënten voor de saus in een maatbeker en draai dit tot een gladde pasta met de staafmixer. Verhit de zonnebloemolie in een pan en pan en bak ui en peper kort aan. Voeg dan de schelpjes toe en bak deze even mee. Blus af met de zwarte bonen saus en doe een deksel op de pan en stoom de vongole gaar.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen