Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

VONGOLE OF KOKKELS MET ZWARTE BONEN SAUS RECEPT DIM SUM

Recepten voor dim sum van de kookworkshops van keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg Vongole of kokkels
– 1 rode peper fijn gesneden
– 1 ui fijn gesneden
– zonnebloemolie
– Voor de zwarte bonen saus
– 2 tenen knoflook fijngesneden
– ½ eetlepel verse gember geraspt
– 2 theelepels gefermenteerde zwarte bonen afgespoeld en fijngesneden
– 2 eetlepel sojasaus
– 1 dl kippenbouillon
– 2 eetlepels oestersaus

Bereiding:
Doe de ingredeinten voor de saus in een maatbeker en draai dit tot een gladde pasta met de staafmixer. Verhit de zonnebloemolie in een pan en pan en bak ui en peper kort aan. Voeg dan de schelpjes toe en bak deze even mee. Blus af met de zwarte bonen saus en doe een deksel op de pan en stoom de vongole gaar.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
basis recepten van keukenvuur
Peterselie creme voor bij voorgerechten
basis recepten van keukenvuur
Zo maak je Persillade in 2 stappen
basis recepten van keukenvuur
Het deeg recept voor het maken van zoete empanadas
basis recepten van keukenvuur
Mignonettesaus de saus voor bij een plateau Fruits de mere