In voc kruiden ingemaakte jonge bospeen

Ingrediënten

1 ½ bos bospeen
5 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels dille zaad
2 eetlepels mosterdzaad
1 eetlepel korianderzaad
1 eetlepel zwarte peper korrels
4 st kruidnagels
8 stuks kardemom peulen
1 rode peper gedroogd
½ theelepel zout
30 gr suiker
4,5 dl water
2,5 dl appelazijn

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

In VOC kruiden ingemaakte jonge bospeen

Schil de wortels en snij deze door de helft. Zet een pan met water en zout op het vuur en breng dit aan de kook. Blancheer hier de wortels beetgaar in haal ze dan uit de pan en leg ze in een badje met ijswater zodat het garingsproces kan stoppen. Doe het water met de azijn, knoflook, dillezaad, mosterdzaad, korianderzaad, zout, zwarte peper korrels, kruidnagel, kardemom, rode peper en de suiker in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de wortels toe . Laat dit 1 minuutje zachtjes door pruttelen en zet dan het vuur uit. Vul af in schone weckpotten.