Voc kruiden cake

Ingrediënten

400 gr in blokjes gesneden appel
1 tl kaneel gemalen
2 tl kardemom gemalen
1 tl gemalen gemberpoeder
150 gr suiker
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
½ tl zout
75 gr bruine basterdsuiker
100 gr gesmolten boter
1 dl appelsap
merg van ½ vanillestokje
3 eieren
boter om de vorm in te smeren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je cake met appel en voc kruiden en specerijen

Meng de appels gemberpoeder, kaneel en de kardemom in een kom.Klop de eieren samen met de suiker, basterdsuiker en het vanillemerg op in een keukenmachine.Voeg dan de bloem, bakpoeder, zout, boter en het appelsap toe en meng dit goed door. Smeer een bakblik in met boter en bestuif deze met bloem.Giet hier de helft van het beslag in en spreid er dan de helft van de appelstukjes over.Vul de vorm met de rest van het beslag en dek af met de andere helft van de appels.Haal de cake dan uit de oven en bestrooi deze met poedersuiker.