Visspiesjes uit noord vietnam street food cha ca nuong

Ingrediënten

500 gr witvisfilet
2 sjalotten fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 el verse gember fijn geraspt
2 stuks bird-eye chili fijngesneden
2 tl kurkuma
4 el zonnebloemolie
4 el vissaus nuoc nam
2 el Shaoxing rijst wijn
4 stuks bosui fijngesneden
1/3 bosje dille fijngesneden
50 gr pinda fijngesneden
houten spiesjes
peper en zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Visspiesjes de streetfood specialiteit uit het noorden van Vietnam

Laat de spiesjes 30 minuten weken in water .Doe de visfilet samen met de sjalot, knoflook,gember,chili, kurkumma, olie,vissaus ,rijstwijn en peper uit de molen in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa. Haal de mix dan uit de machine en doe dit in een kom. Voeg de bosui, dille en de pinda\\’s toe en meng dit goed door. Draai balletjes ter grote van een euromunt en prik deze op de houten prikkers.

Rooster gaar boven een BBQ en serveer er een groene peper dipsaus bij.

Meer informatie over het mooie Vietnam
Wil je zelf de Vietnamese keuken ontdekken dan bieden wij deze aan in ons assortiment
Meer lekker Vietnamese recepten kun je op onze site vinden ondeer het kopje recepten