Vissoep recept van het sas royal hotel

Ingrediënten

0,5 dl knoflookolie
125 gr ongepelde garnalen
1 st knolselderij fijngesneden
1 ui fijngesneden
2 st prei fijngesneden
1 grote winterpeen fijngesneden
½ fles witte wijn
2 dl vermout
2 liter gevogelte fond
1 klein blikje tomatenpuree
½ eetlepel harissa ( te koop in een oosterse winkel)
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Recept voor vissoep van het sas royal hotel prima basis bouillabaisse

Verhit olie in een diepe pan en bak de garnalen kort aan.Voeg de knolselderij, ui, prei en winterpeen toe en bak dit kort mee.Zet dan het vuur lager en voeg de tomatenpuree en de harissa toe en bak dit op laag vuur een minuut mee.Blus dit af met de witte wijn, vermout en de bouillon en breng de soep weer aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat dit tot de helft reduceren.Passeer daarna de soep en breng op smaak met zout en peper.