Vispastei in banaanblad otak-otak maleise keuken recept

Ingrediënten

500 gr visfilet fijngesneden
1 dl kokosmelk
1-2 theelepel zout
Peper uit de molen
2 theelepels rijstbloem
1 theelepel chilipasta
1 ei
1-2 theelepel suiker
5 grote banaanbladeren om de vis in te doen
Voor de pasta
6 stuks sjalot fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel gemalen citroengras
2 theelepels kurkuma
1 theelepel fijngesneden gember
5 limoenblaadjes fijngesneden
½ theelepel trassi

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Vispastei gestoofd in banaanblad recept uit de Maleise keuken

Doe alle  ingrediënten  voor de pasta  in de keukenmachine en draai dit fijn.Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, met uitzondering van de banaanbladeren en draai dit glad.Leg een banaanblad op de werkbank  en doe hierop  een beetje van de vispastei.Vouw de banaanblad  goed dicht. Stoom, bak  of bbq de pakketjes gaar.