Visfond zelfgemaakt ( sas royal hotel basis)

Ingrediënten

2 kg witvisgraten ( tong, tarbot, griet)
50 gr champignons in plakjes gesneden
100 gr wit van prei in ringen gesneden
1 teentje knoflook in stukjes gesneden
1 ui in blokjes gesneden
50 gr wortel in blokjes gesneden
2 takjes tijm
2 dl droge witte wijn
4 gekneusde peperkorrels
4 liter water
3 eetlepels olijfolie

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

visfond maken voor soepen en sausen zo doe je dat makkelijk recept

Spoel de visgraten schoon in koud water en snij ze in stukjes.Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de visgraten toe, bak dit 3 minuten. Voeg de groenten toe en bak deze 2 minuten mee.Voeg nu de witte wijn en het water toe en breng de vloeistof aan de kook. Schep het schuim dat nu ontstaat van de bovenkant af en zet het vuur lager. Voeg de kruiden en de peperkorrels toe en laat de fond 30 minuten zachtjes pruttelen ( niet langer ).Neem na de 30 minuten de pan van het vuur en zeef de fond door een fijne zeef. Kook de visfond daarna in tot 1 liter.Tip: je kunt deze basis invriezen in een ijsblokjes vorm of in plastic bekertjes, zo heb je iedere keer las je het nodig hebt steeds verse fond.