Vis tapas recept sardine sardinas en escabeche

Ingrediënten

500 gr verse sardine schoongemaakt
2 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
2 dl sushi azijn
3 sjalotten in dunne ringetjes gesneden
3 eetlepels bloem
1/3 bos peterselie fijngesneden
2 laurierbladen
1 theelepel paprikapoeder mild
1 theelepel gemalen komijn
Olijfolie
½ theelepel zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Sardine gemarineerd in paprika en komijn Spaans recept

Haal de hele sardines door de bloem klopt het overtollige bloem weg en leg ze op een bord. Verhit de olijfolie in een tefalpan en bak de sardines aan allebei de kanten goudbruin. Haal de filets dan uit de pan en bak de knoflook en sjalot, laurierblad en de peterselie kort mee. Zet dan het vuur uit voeg de paprikapoeder, komijn, zout en de sushi azijn toe en doe dit in een platte schaal.Laat de marinade afkoelen en voeg dan de sardine toe.Serveer meteen of laat lekker doorkoelen in de koelkast.