Vis tapas recept makreel ingemaakt caballa en escabeche

Ingrediënten

1 kg makreelfilet schoon
6 eetlepels bloem
1 eetlepel pimenton de la vera
1 theelepel zout
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 rode ui in kleine ringetjes gesneden
½ bosje peterselie fijngesneden
2 theelepels gedroogde oregano
2 stuks gedroogde laurierbladeren
1 theelepel gemalen komijn
8 stuks peperkorrels gebroken
1 dl sushiazijn
2 dl water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Makreel ingemaakt cabella en escabeche naar Spaans recept

Snij de makreelfilets in 4 stukken.Meng de bloem met de pimenton en de komijn goed door elkaar en leg dit op een bord.Haal de stukken makreelfilet door het bloemmengsel en leg dit op een bord.Verhit de olijfolie in een tefalpan en bak de makreel twee minuten aan op elke kant ( laag vuur). Haal de makreel dan uit de pan en leg deze in een diepe schaal.Doe het water de azijn, knoflook, ui, peterselie, oregano, zout, laurier en de peperkorrels in een pan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur uit laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur en giet dit over de makreel heen.Dek de schaal af met plastic zet de schaal in de koelkast en laat 24 uur marineren.Tip: je kunt hier ook verschillende andere soorten vis voor gebruiken.