Vis in sambalsaus sambal ikan maleische keuken recept

Ingrediënten

2 hele vissen
3 uien fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
4 kemirinoot fijngesneden
1 theelepel trassi
1 theelepel suiker
Snufje zout
2 eetlepels sambal
2 rode pepertjes fijngesneden
3 stuks limoengras in 4e gesneden
4 limoenblaadjes
5 dl water
2 verse kerriebladeren ( of 1 eetlepel gedroogd)
1 eetlepel tamarindesiroop
1 eetlepel gesneden bosui
olie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Vis in een saus van sambal recept uit de Maleise keuken

Verhit  2 eetlepels olie in een wok. Voeg de  uien, knoflook, trassi en kemirienoten  toe en bak dit 3 minuten.Voeg dan de sambal, rode peper, kerriebladeren en de  limoengras toe en bak dit 10 seconden mee.Blus dit af met het water en voeg de suiker, tamarindesiroop en het zout toe en breng dit aan de kook.Voeg dan de vis toe en laat dit zachtjes garen.    Als de vis gaar is presenteer deze dan op een schaal en garneer af met de gesneden bosui.