Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Vis in sambalsaus sambal ikan maleische keuken recept
Ingrediënten
2 hele vissen
3 uien fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
4 kemirinoot fijngesneden
1 theelepel trassi
1 theelepel suiker
Snufje zout
2 eetlepels sambal
2 rode pepertjes fijngesneden
3 stuks limoengras in 4e gesneden
4 limoenblaadjes
5 dl water
2 verse kerriebladeren ( of 1 eetlepel gedroogd)
1 eetlepel tamarindesiroop
1 eetlepel gesneden bosui
olie
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Vis in een saus van sambal recept uit de Maleise keuken
Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Voeg de uien, knoflook, trassi en kemirienoten toe en bak dit 3 minuten.Voeg dan de sambal, rode peper, kerriebladeren en de limoengras toe en bak dit 10 seconden mee.Blus dit af met het water en voeg de suiker, tamarindesiroop en het zout toe en breng dit aan de kook.Voeg dan de vis toe en laat dit zachtjes garen. Als de vis gaar is presenteer deze dan op een schaal en garneer af met de gesneden bosui.