Vis in banaanblad recept uit de indonesische keuken ikan bakar danau maninjau

Ingrediënten

5 st visfilet
Voor de kruidenpasta
8 kemirinnoten fijngesneden
5 sjalotten fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
4 rode pepers fijngesneden
3 theelepels gemberwortel fijngesneden
2 theelepels laos
2 eetlepels tamarinde
4 eetlepels kokosmelk
1 theelepel zout
2 theelepels koenjit
10 banaanbladeren
Houten prikkers

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Vis in banaanblad met specerijen uit de Indonesische keuken

 

Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine een draai dit tot een gladde massa.Portioneer de vis in gelijke stukjes .Leg een bananenblad op de werkbank en schep hierin een beetje van de kruidenpasta. Leg hierop het stukje vis en vouw het banaanblad dicht.Zet vast met een prikker en bak het pakketje af in de oven +/- 15 minuten op 180c