vis in banaanblad recept uit de Indonesische keuken Ikan Bakar Danau Maninjau

Vis in banaanblad met specerijen uit de Indonesische keuken

Vis in banaanblad met specerijen uit de Indonesische keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 5 st visfilet
Voor de kruidenpasta
– 8 kemirinnoten fijngesneden
– 5 sjalotten fijngesneden
– 3 teentjes knoflook fijngesneden
– 4 rode pepers fijngesneden
– 3 theelepels gemberwortel fijngesneden
– 2 theelepels laos
– 2 eetlepels tamarinde
– 4 eetlepels kokosmelk
– 1 theelepel zout
– 2 theelepels koenjit
– 10 banaanbladeren
– Houten prikkers

Vis in banaanblad met specerijen uit de Indonesische keuken

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine een draai dit tot een gladde massa.

Portioneer de vis in gelijke stukjes .

Leg een bananenblad op de werkbank en schep hierin een beetje van de kruidenpasta.

Leg hierop het stukje vis en vouw het banaanblad dicht.Zet vast met een prikker en bak het pakketje af in de oven +/- 15 minuten op 180c

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise kookworkshop volgen
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept