Voor de Vindaloo pasta

6 st rode chili peper gedroogd
1 el komijnzaadjes
1 el korianderzaad
6 st kruidnagel
1 el maanzaad
15 st peperkorrels gekneusd
1 el mosterdzaadjes

Werkwijze Vindaloo pasta

Verhit een Tefal pan op het laag vuur en rooster de specerijen onder voortdurend roeren in ongeveer 1 minuutje aan. Zet dan het vuur uit en stamp de specerijen fijn in een vijzel of draai fijn in de keukenmachine.

Voor de marinade vlees Vindaloo Curry

3 st  verse rode chilipeper in stukjes gesneden
3 el gember knoflook pasta
2 el vloeibare tamarinde
4 el wijnazijn
1 tl zout
1 kg procureur vlees

Werkwijze marinade vlees Vindaloo Curry

Draai de ingrediënten tot een pasta in de keukenmachine. Snij het vlees in stukjes van 2 cm en doe de deze stukjes in een kom. Voeg dan de Vindaloo pasta toe en meng dit goed door het vlees. Voeg dan de marinade voor het vlees toe meng dit goed door dek de kom af met wat plastic folie en laat het vlees minimaal 3 uur marineren in de koelkast.

Voor de Vindaloo  Curry

350 gr uien in ringen gesneden
1 tl mosterdzaad
2 st kaneelstokje
1 el Jaggery ( vervangen door Goela Djawa)
1 el kurkuma
1 tl chili vlokken
5 dl heet water
Olie
Zout

Werkwijze Vindaloo Curry

Verhit de olie in een pan voeg dan mosterdzaad en de kaneelstokjes toe. Als de mosterdzaadjes gaan knappen ( poppend geluid) voeg dan de uien toe. Bak de uien op laag vuur ongeveer 3 minuten aan. Voeg dan de kurkuma en de chilivlokken toe en bak deze 20 seconden mee. Zet dan het vuur hoger voeg het gemarineerde varkensvlees toe en bak dit aan alle kanten aan. Blus het vlees dan af met  heet water en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur weer lager dek de pan af met een deksel en stoof het vlees langzaam gaar ( wel af en toe en roeren). Voeg op het laatste moment de Goela djawa toe en breng op smaak met wat zout.

Je kunt voor dit gerecht ook de Recheio  als marinade gebruiken. Dan kun je het tweede gedeelte van dit recept overslaan. Ben je geen fan van varkensvlees vervang dit dan door kippendijenvlees.