Vijgentaart met frangipane

Ingrediënten

150 gr amandelpoeder
160 gr suiker
150 gr zachte boter
2 eieren
merg van ½ vanillestokje
½ recept suikerdeeg ( recept staat op de site)
10 grote vijgen schoongemaakt en doormidden gesneden
1 recept frangipane ( recept staat hierboven )
1 eigeel
poedersuiker

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Doe de boter, merg van de vanille en de suiker  in een keukenmachine en klop dit 2 minuten op hoge snelheid.  Zet de keukenmachine dan lager voeg de amandelpoeder en de eieren toe en meng dit door. Dit is de basis frangipane voor de taart.Smeer de vorm in met boter .Rol het suikerdeeg uit op een met bloem bestoven werkbank  en leg dit in de vorm , prik in de bodem gaatjes met een vork.Smeer nu de frangipane uit over de bodem van suikerdeeg en druk hier de vijgen in.Bestrijk de taart met het eigeel en strooi er wat poedersuiker overheen.Bak de taart op 170c in ongeveer 35 minuten gaar.