Vietnamese viskoekjes met kokos zoete aardappel crab en gamba

Ingrediënten

125 gr bloem
3 eetlepels rijstebloem
1,5 dl water
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 eetlepel kurkuma
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 eidooier
2 theelepel sushiazijn
1 dl kokosmelk
8 grote gamba’s gepeld schoongemaakt en fijngehakt
50 gr crabvlees
50 gr Hollandse garnalen gepeld
2 eetlepels vissaus
1 theelepel zwarte peper gemalen
1 grote zoete aardappel in dunne reepjes gesneden op de mandoline

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Viskoekjes met kokos crab en gamba naar Vietnamees recept

Meng in een kom de bloem, rijstebloem, bakpoeder, kurkuma, zout, suiker, eidooier, azijn, knoflook, water en kokosmelk tot een glad beslag. Dek de kom af met een natte doek en laat het beslag 30 minuten rusten op een warme plek. Doe de gamba’s, zoete aardappel, Hollandse garnalen, en het crab vlees in een kom en marineer dit 15 minuten met de vissaus. Voeg dan het gerezen beslag toe en meng dit allemaal goed door. Schep bolletjes van dit beslag en frituur op 180c goudbruin. Haal dan uit de olie en laat even uitlekken op keukenpapier.

Serveer hier een dipsaus bij of de zoet zuur van groenten en fruit .