Vietnamese noedel salade met rundvlees

Ingrediënten

350 gr  biefstuk in dunne reepjes gesneden
zonnebloemolie
Voor de marinade van het vlees
2 el oestersaus
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 stuks limoengras fijngesneden
1 tl peper
1 tl kippenbouillonpoeder
Voor de noedel salade
400 gr gekookte rijstvermicelli
2 el gefrituurde sjalotten
2 el geroosterde pinda’s
2 el vissaus
2 el oestersaus
1 tl kippenbouillonpoeder
100 gr tauge
1 komkommer in dunnen reepjes gesneden
4 el mint grof geplukt
4 el  korianderblaadjes

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Rundvlees

Doe de knoflook samen met de limoengras in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Haal de pasta dan uit de vijzel en doe deze in een kom. Voeg dan het vlees en de rest van de ingrediënten voor de marinade toe en meng dit goed door. Dek de kom dan af met wat plastic folie en laat het vlees in de koelkast minimaal een uur marineren. Als het vlees een uur gemarineerd heeft haal het dan uit de koelkast. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en roerbak het vlees gaar. Haal het dan uit de pan en doe het in een kommetje.

Noedelsalade

 Doe de noedels in een kom voeg dan de vissaus, oestersaus en de kippenbouillonpoeder toe en meng dit goed door. Voeg dan de komkommer, taugé, mint en de koriander toe en meng dit goed door. Leg de noedelsalade dan op een mooi bord en schep er het gebakken vlees over. Bestrooi de salade dan met de sjalotten en de pinda’s.

*Je kunt het gebakken vlees ook prima koud op de salade doen dan is het eigenlijk net zo lekker. Deze salade kun je ook vegetarisch maken.