Vietnamese kip spiesjes van de bbq gemarineerd in limoenblad

Ingrediënten

1 kg kippendijenvlees in stukjes gesneden
2 theelepels kurkuma
3 st citroengras fijn gesneden
1/2 theelepel zout
2 theelepel suiker
1 theelepel peper uit de molen
1 theelepel 5 specerijenpoeder
10 st limoenblaadjes zonder het nerf
Rasp van 2 limoenen
4 teentjes knoflook fijn gesneden
4 sjalotten fijn gesneden
1 rode peper zonder het zaad fijn gesneden
2 theelepels sesamolie ( Japanse)
2 eetlepels vissaus
20 st bamboe prikkers

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Vietnamese kip spiesjes van de BBQ gemarineerd in limoenblad

 

Stamp de citroengras met de knoflook, sjalot, limoenblad, rode peper en het zout tot een pasta in de vijzel. Haal dan de pasta uit de vijzel en doe dit in een kom. Voeg de kip, kurkuma, suiker, peper uit de molen, 5 specerijenpoeder, sesamolie en de vissaus toe en meng dit goed door. Laat dit minimaal 15 minuten marineren en rijg de stukjes kip van op de bamboe prikkers. Rooster de kip gaar op de BBQ of anders in de oven. Oven op 180c ongeveer 15 minuten. Dit gerecht kun je ook als vulling gebruiken voor de verse loempia.