Vietnamese kebab streetfood cha bo

Ingrediënten

500 gr rundergehakt
5 sjalotten fijngesneden
2 eetlepels vissaus nuoc nam
2 teentjes knoflook fijngesneden
50 gr sesamzaad
2 theelepels komijn gemalen
1 theelepel kerrie poeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
houten spiesjes
voor de dipsaus
3 rode pepertjes fijngesneden zonder het zaad
2 teentje knoflook fijngesneden
1 theelepel suiker
1 dl water
sap van een limoen
3 eetlepels vissaus nuoc nam

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je de Vietnamese kebab van de bbq als Streetfood

 

Laat de spiesjes 30 minuten weken in water. Meng alle ingrediënten voor de gehakt mix door elkaar en draai hier balletjes van te grote van een euro muntstuk. Spies de balletjes op de stokjes en grill de spiesjes gaar. Maak ondertussen de dipsaus door het water te verwarmen in een pannetje en hierin de suiker op te lossen. Neem dan het pannetje van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.Serveer deze saus bij de balletjes.