Vietnamese gehaktballetje streetfood met knoflook en peper nem nuong

Ingrediënten

500 gr half om half gehakt
100 gr katenspek fijngesneden
20 gr pinda’s
1 tl suiker
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 rode bird-eye pepertjes fijngesneden
2 el vissaus nuoc nam
1/3 bosje koriander fijngesneden
peper uit de molen
houten spiesen
voor de dipsaus
2 el sushi azijn
1 tl suiker
1/2 rode peper fijngesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
sap van 1 limoen
2 el vissaus
1 dl water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Vietnamese gehaktballetje worden veel als streetfood verkocht

Dit recept komt van mister Zoeng van hotel Emeralda in Nim Bing. Deze gehaktspiesjes kun je ook lekker op de BBQ garen voor nog een mooiere smaak.

Vietnamese gehaktballetje worden veel als streetfood verkocht

Laat de spiesjes 30 minuten weken in water. Meng alle ingrediënten voor de gehakt mix door elkaar en draai hier balletjes van te grote van een euro muntstuk. Spies de balletjes op de stokjes en grill de spiesjes gaar. Maak ondertussen de dipsaus door het water te verwarmen in een pannetje en hierin de suiker op te lossen. Neem dan het pannetje van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe. Serveer deze saus bij de balletjes.