Vietnamese gamba’s in kokosmelk tom nau nuoc dua

Ingrediënten

300 gr grote gamba’s gepeld en schoongemaakt
3 teentjes knoflook
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 eetlepel vissaus
1 rode peper zonder het zaad fijn gesneden
½ blikjes kokosmelk
1 dl kippenbouillon
½ bosje bosui fijngesneden
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Tijgergarnalen in kokosmelk naar Vietnamees recept

Doe de gamba’s in een kom en marineer deze 20 minuten met de knoflook, gemalen peper en de vissaus. Haal de gamba’s dan uit de kom en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een pan en bak de peper kort aan. Voeg dan de gamba’s toe en bak kort mee. Blus af met de kippenbouillon en de kokosmelk en maak de gamba’s zachtjes gaar. Zet dan het vuur uit voeg de bosui toe en breng op smaak met zout en peper.