Vietnamese gamba sticks met limoengras tom bao mia

Ingrediënten

500 gr gamba’s gepeld en schoongemaakt
2 teentjes knoflook fijngesneden
3 stuks bosui fijngesneden
100 gr kippendijen met vet fijngesneden
1,5 el vissaus
1 tl suiker
½ tl zwarte peper gemalen
10 stuks citroengras in 10 cm gesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Dit is een van de gerechten die je overal in Vietnam zult tegenkomen als Streetfood. Het citroengras is als smaakmaker en gelijk de pennen waar je het gerecht op kunt bereiden. Citroengras wordt wel meer gebruikt als stokje om je gerecht op te bereiden. Een klassieker is stick van citroengras met gamba gehakt.

 

gamba stick met kip en citroengras naar Vietnamees recept

 

Doe alle ingrediënten met uitzondering van de citroengras in de keukenmachine en draai fijn. Haal het mengsel dan uit de keukenmachine doe dit in een kom en zet de kom afgedekt met plastic in de koelkast (minimaal 1 uur). Haal dan de kom uit de koelkast en verdeel de mix over 10 bolletjes. Plak de bolletjes over de stukken citroengras en zorg ervoor dat ze overal even dik zijn. Frituur in olie op 180c en bak goudbruin.

Serveer er de Vietnamese zoete kokos dip bij.