Vietnamese dessertsoep van pandanblad met zwarte sesam met pinda

Ingrediënten

2,5 dl water
200 gr geroosterde zwarte sesamzaadjes
200 gr geroosterde gepelde ongezouten pinda’s
100 gr rietsuiker
4 dl kokosmelk
¼ blikje gecondenseerde melk
3 stuks pandanblad aan elkaar geknoopt
Witte sesamzaadjes

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Vietnamese dessertsoep van pandanblad met zwarte sesam

 

 

Doe de sesamzaadjes met de pinda’s in de keukenmachine en draai hier een pasta van. Verhit het water met de rietsuiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg de kokosmelk, pandanblad en de sesampasta toe en laat dit 5 minuten zachtjes door pruttelen. Verwijder dan de pandanbladeren en verdeel de soep over een aantal kommen. Verdeel met een lepel de gecondenseerde melk over de soep en garneer af met de witte sesamzaadjes. Wil je ook eens een ander lekker Vietnamees dessert maken? probeer dan het recept voor de bananen cake eens