Zo maak je de verse loempia uit de Vietnamese keuken

Doe de suiker, knoflook, vissaus en de varkenshaas in een kom meng dit goed door en laat dit 10 minuten marineren.Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.Voeg de rijstvermicelli aan het kokende water toe en kook de vermicelli in 6 minuten gaar.Haal dan de pan van het vuur giet de vermicelli af en spoel na met koud water.Laat de vermicelli goed uitlekken en zet het apart.Verhit een pan met de olie op het vuur en bak hierin het varkensvlees gaar.Haal de pan dan van het vuur en laat het varkensvlees afkoelen. Vul een grote kom met lauwwarm water en doop hierin 1 heel loempia vel totdat het zacht wordt. Haal het vel dan uit de kom en leg dit plat op een bord. Leg in het midden van het vel de vermicelli, varkensvlees ,gamba, groenten, kruiden en de noten.Vouw nu beide zijkanten van het vel over de vulling en daarna de onderkant eroverheen. Rol van onder naar boven om een stevige rol te maken. Bewaar de rollen in een natte theedoek of rol in plastic.

Voor de verse Vietnamese loempia’s kun je verschillende vullingen gebruiken.

De meest gangbare zijn gamba’s, spiesjes van diverse soorten vlees. En garnituurtjes zoals dun gesneden carambola, vijg en op de mandoline gesneden rauwe bakbanaan. Ook worden er verschillende soorten salades in de verse loempia verwerkt dat verschild weer per provincie. In Hue heb ik bijvoorbeeld loempia met geitenvlees gegeten dat is de specialiteit in die provincie. Daar zat ook een soort bittere fijngesneden vijg door.

Serveer de verse loempia met een verse dip
Alles over de loempia