Verse knoflooksoep recept zwarte knoflooksoep

Ingrediënten

2 bollen verse knoflook fijngesneden ( voor zwarte knoflooksoep 1 bol)
1 grote ui fijngesneden
1 liter koude melk
30 gr boter
40 gr bloem
zout
4 dl slagroom
fijngesneden peterselie
nootmuskaatpoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van verse knoflook met gefermenteerde knoflook

Doe de boter in een pan en smelt deze op laag vuur. Voeg dan de ui en de knoflook toe en laat dit zachtjes in 5 minuten gaar worden.Voeg dan de bloem toe en roer dit door totdat er een bol ontstaat.Voeg dan langzaam de melk toe en breng dit al roerend aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 20 minuten zachtjes door pruttelen.Haal dan de pan van het vuur en mix met een staafmixer de soep glad. Zet dan de pan weer op het vuur en voeg de room toe.Breng de soep langzaam aan de kook en breng op smaak met zout en nootmuskaat.Tip: doe een een beetje fijngesneden peterselie in een kop voordat je de soep erop schenkt