Venkel ingemaakt met sinaasappel en specerijen

Ingrediënten

4 st grote venkelknollen harde kern verwijdert en dun op de mandoline gesneden
5 dl witte wijn azijn
2 dl water
3 theelepel suiker
1 teentje knoflook fijn gesneden
2 eetlepels roze peper korrels
1 gedroogd Spaans pepertje
2 theelepels mosterdzaad geel
2 theelepels venkelzaad
1 theelepels dillezaad
1 theelepel zout
rasp van 1 sinaasappel bio

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Venkel ingemaakt met sinaasappel en specerijen

Verwijder de harde kern uit de venkel snij dun op de mandoline doe in een kom en meng goed door met het zout ( laat 10 minuten marineren). Spoel de venkel dan af dep droog met een schone theedoek en verdeel over een aantal schone weckpotten.  Verwarm de azijn, water, suiker, knoflook, roze peper, Spaanse peper, mosterdzaad, venkelzaad, dillezaad en het sinaasappelrasp in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en verdeel de marinade over de weckpotten. Doe de weckpotten dicht draai deze om en laat afkoelen. Bewaar op een donkere plaats.