Streetfood tijdens kookworkshop
Het Streetfood uit India Bhakarwadi dat je maakt met je collega’s tijdens de kookworkshops voor grote groepen

Het vegetarische Streetfood uit de Tea stalletjes van Mumbai Bhakarwadi

Voor het deeg

Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bol en pak de bol in met wat plastic. Laat het deeg 20 minuten rusten.

Voor de vulling

Bak de sesamzaadjes in een droge tefalpan zonder dat ze kleuren en doe de sesamzaadjes in een kom. Doe dan de maanzaadjes in een droge tefalpan en rooster ze  zonder dat ze kleuren en voeg deze aan de kom toe. Rooster dan de kokos in een droge tefalpan zonder dat ze kleuren en voeg deze aan de kom toe.

Rooster de venkelzaadjes in een droge tefalpan zonder dat ze kleuren en voeg deze aan de kom toe. Laat de ingrediënten in de kom even afkoelen en meng dan de rest van de ingrediënten voor de Bhakarwadi vulling er door heen. Doe de ingrediënten voor de vulling in een vijzel en stamp de mix iets fijner.

Haal het deeg uit de verpakking en verdeel het in 8 bollen. Neem 1 bol van het deeg  en rol deze tot een 1cm dunne vierkante deeg lap. Bestrijk het deeg met wat olie verdeel 4 eetlepels van de vulling  over het deeg en druk stevig aan. Verdeel 2 eetlepels paneer en wat gesneden koriander over de vulling en druk dit voorzichtig aan. Rol het deeg dan strak op en druk de uiteinde van de rol dicht. Snij de rol in plakjes van 2 cm ( ongeveer 15 stuks). Druk met je vingers de plakjes iets dunnen uit en frituur goudbruin op 180c af. Haal dan uit de frituur en laat nog even uitlekken op wat keukenpapier.

Het vegetarische Streetfood tijdens een kookworkshop

We bereiden het vegetarische Streetfood uit de Tea stalletjes van Mumbai  Bhakarwadi tijdens de Streetfood kookworkshop. En kunnen dat ook doen tijdens de kookworkshop voor grote groepen.