Vegetarische bunny chow een smeltkroes uit de Indiase keuken

Vegetarische bunny chow een smeltkroes uit de Indiase keuken

Het recept voor de bunny chow een specialiteit in Zuid Afrika werd mee gebracht door de Indiase emigranten aan het begin van de 20e eeuw. De naam bunny chow is bedacht door de Indiase handelskaste die Bania’s genoemd worden. Het woord bunny zou een verbastering zijn van Bania gerechten. Aan het begin van de 20e eeuw mochten de verschillende bevolkingsgroepen zich niet met elkaar mengen. Slimme Bania restaurateurs hadden hier wel een oplossing voor. Via de gaten in de muur van de keuken werden de verschillende gerechten toch stiekem verkocht. Zo werd de Bunny chow bedacht, een uitgehold broodje met vulling dat zo gegeten kon worden.


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Vegetarische bunny chow een smeltkroes uit de Indiase keuken

Ingrediënten

250 gr kikkererwten uit blik
8 harde mini broodjes uitgehold
2 uien fijngesneden
1 el gemberknoflookpasta
3 st trostomaat in blokjes gesneden
2 tl garam masala
2 tl amchoorpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
2 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
2 tl kerriepoeder
1 rode chilipeper in ringetjes gesneden
1 tl mosterdzaad
2 dl groentebouillon
1 dl kokosmelk
Zout en peper
koriander
Olie

Zo maak je Vegetarische bunny chow een smeltkroes uit de Indiase keuken

Verhit de olie in een pan en rooster de komijnzaadjes en venkelzaadjes kort aan. Voeg dan de mosterdzaadjes toe en als deze beginnen te poppen doe er dan de uien en de rode peper bij. Laat de ui zachtjes 4 minuten stoven ( blijf wel roeren) en voeg dan de kikkererwten, gemberknoflookpasta, trostomaten, garam masala, amchoorpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma en de kerriepoeder toe. Roer dit goed door en voeg dan de tomaten, groentebouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat alles inkoken tot de gewenste dikte. Breng de bunny chow op smaak met zout en peper. Presenteer de bunny chow in de uitgehold broodjes garneer af met wat koriander en leg het kapje van het broodje weer terug op het broodje.