Varkensvlees met schelpdieren portugese keuken recept porco a alentejano

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
2 laurierblaadjes
sap van 1 citroen
2 dl witte wijn
1 eetlepel fijngesneden koriander
500 gram varkensvlees in blokjes gesneden van 2 cm
500 gram schelpdieren ( verschillende soorten)
1 ui in plakjes gesneden
2 dl kippenbouillon
Peper uit de molen

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Varkensvlees met schelpdieren naar Portugees recept

 

Doe de knoflook, citroensap, paprika en laurier in een schaal, voeg het varkensvlees toe en meng goed door.. Dek af met folie en laat het minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Verhit olie in een koekenpan en bak de uien kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit aan beide kanten goudbruin. Blus het vlees af met de kippenbouillon en de witte wijn en voeg dan de schelpdieren toe. Laat dit doorkoken totdat de schelpdieren gaar zijn zet dan het vuur uit en voeg de koriander toe.

Heerlijk met rijst, vers brood of spaghetti en salade.