Varkensvlees met Prahok uit de Cambodjaanse keuken

Ingrediënten

150 gr varkensbuikspek
50 gr prahok
2 teentjes knoflook

ingrediënten voor de saus

1 rode paprika fijngestampt in de vijzel
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepel palmsuiker
1,5 dl dikke kokosmelk
1 bakje mini aubergine
Rasp van een limoen
Sap van een limoen
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bereiding varkensvlees met Prahok

Snij het buikspek in kleine stukjes. Pak dan een groot keukenmes en snij de stukjes buikspek zo fijn totdat je de consistentie van een grof gehakt hebt. Voeg dan de Prahok ( een gefermenteerde vissaus maar dan niet gefilterd) en de knoflook toe en hak alles verder door totdat de massa glad is.

Saus voor de varkensvlees met Prahok

Snij de paprika in kleine stukjes en doe deze stukjes dan in een vijzel. Stamp de paprika tot pulp en doe deze pulp in een kommetje. Verhit de zonnebloemolie  in een wok en bak de knoflook kort aan. Voeg dan de fijngestampte rode paprika toe bak deze kort mee. Blus de paprika af met de kokosmelk en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager ( blijf goed roeren) en kook de kokosmelk in totdat de olie zich aan de bovenkant van de kokosmelk gaat scheiden. Meng er dan het gesneden buikspek en de kroeungpasta door en zet het vuur weer hoger ( blijft goed roeren zodat het gerecht niet aanbrand). Voeg dan de mini aubergine en de palmsuiker toe meng dit goed door en kook dit op laag vuur door totdat de aubergine bijna gaar is. Zet dan het vuur uit en breng het gerecht op smaak met het sap van de limoen. Varkensvlees met Prahok en mini aubergine in kokosmelk is eigenlijk een soort dip die gebruikt wordt voor rauwe groenten. De groenten die je kunt gebruiken voor deze dip zijn in stukken gesneden komkommer, spitskoolbladeren en in stukken gesneden rauwe kousenband.