Varkensvlees in taotjo babi taotjo

Ingrediënten

500 gr stooflappen ( varken ) in stukjes gesneden
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 bosje bosui fijngesneden
2 rode pepers zonder het zaad fijngesneden
1 eetlepel djahe geraspt
4 eetlepels Taotjo ( Bean saus, sauce de pois chinois)
1 liter water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Varkensvlees in zwarte bonen saus taotjo Indonesiche recept

Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Verhit de olie in een pan en bak het uienmengsel kort aan. Voeg dan het vlees, bosui en de djahe toe en bak dit kort mee. Voeg dan de taotjo en het water toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en stoof het vlees langzaam gaar. Lekker met sambal van gember