Varkensvlees in scherpe ketjapsaus babi ketjap pedis

Ingrediënten

500 gr stooflappen ( varken) kleingesneden
3 teentjes knoflook
2 rode peper zonder het zaad fijngesneden
1 dl ketjap asin
3 uien fijngesneden
1 eetlepel djahe fijn geraspt
2 theelepels nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel witte peper gemalen
2 dl ketjap manis
1 theelepel trassi
1 ltr water
Zout en peper
zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Varkensvlees in pittige ketjap saus naar Indonesisch recept

Varkensvlees in pittige ketjap saus naar Indonesisch recept

Bereiding:
Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Voeg dan de djahe, nootmuskaat, kruidnagel en witte peper toe en maak hier een fijne pasta van.Voeg dan het vlees toe meng dit goed door en laat dit minimaal 1 uur marineren. Verhit de olie in een pan en bak de trassi kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan het water en de ketjap toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager stoof het vlees langzaam gaar. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met groentensambal